Σοφία ΚαμβύσηΓεννήθηκα στην Αθήνα το 1960. Σπούδασα μουσική με την Φοίβη Βάλληνδα και φλάουτο με την Στέλλα Γαδέδη, από την τάξη της οποίας αποφοίτησα.
Με υποτροφία του Ιδρύματος Α. Σ. Ωνάση συνέχισα της σπουδές μου στην Γαλλία, κοντά στον φλαουτίστα P. Y. Artaud (1987-89). Παρακολούθησα   επίσης σεμινάρια με τους J. P. Rampal, R. Aitken, P. L. Graz. Μετείχα σε ένα από τα τελευταία σεμινάρια του Alain Marion.
Ως σπουδάστρια, συμμετείχα στην ορχήστρα Νέων της Μεσογείου (1984-1986). Έπαιξα ως σολίστ με ορχήστρα εγχόρδων, κατά την παραμονή μου στη Γαλλία, και το 1995, με την ορχήστρα Συμφωνιέττα. Έχω συμπράξει με τον Λεωνίδα Καβάκο, παίζοντας το 5ο Βραδεμβούργιο κονσέρτο του J. S. Bach.  Από το 1992 συνεργάζομαι με την Στεφ. Κατσαρού, ερευνώντας και διευρύνοντας το ρεπερτόριο για δύο φλάουτα. Συμμετείχα σε συναυλίες και φεστιβάλ στο Παρίσι, στην Αθήνα, στην Καλαμάτα, στη Χαλκίδα και σε άλλες ελληνικές πόλεις. Συνεργάζομαι με την Κατερίνα Μπαγιάτη από το 2001 και έχουμε παίξει μαζί σε διάφορες εκδηλώσεις στην Αθήνα και στην Πάτρα. Από κοινού οργανώσαμε σύντομες συναυλίες σε δημοτικά σχολεία, με στόχο τη μύηση των παιδιών στη μουσική.
Είμαι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (Τμήμα Ιστορικό – Αρχαιολογικό).

 

Η Σοφία Καμβύση διδάσκει φλάουτο και μουσική δωματίου.