Γεννήθηκα στη Νίκαια του Πειραιά το 1963. Πήρα μαθήματα κλασσικής κιθάρας από τον Αλέκο Μπούρα.
Σε ηλικία 11 ετών έμαθα recorder, στα 20 ούτι και κοντραμπάσο και από την ηλικία των 29 ασχολούμαι με κανονάκι και νέι. Καταπιάνομαι λίγο και με την άταστη κιθάρα.
Έχω συνεργαστεί με παλιούς και νέους μουσικούς και τραγουδιστές (Μ. Αγγελόπουλο, Γ. Βασιλόπουλο, Ε. Βιτάλη, Γλυκερία, Ε. Τσαλιγοπούλου, Μ. Λιδάκη, Α. Ιωαννίδη, Δ. Σαμίου, Π. Θαλασσινό, Λ. Καλημέρη, Μ. Κανά κ.α). Συνεργάστηκα επίσης με Άραβες μουσικούς και έπαιξα κοντραμπάσο με το salsa γκρούπ “Tiera Negra”. Έχω ενορχηστρώσει Έλληνες συνθέτες, ηχογραφώ κιθάρα, μπάσο, φλογέρες, ούτι, κανονάκι, νέι σε πολλές δουλειές.
Έχω διδάξει ηλεκτρική κιθάρα και μουσική για γκρούπ στο Κεντρικό ωδείο στην Αθήνα και παραδοσιακή μουσική στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Άρτας, στο «Μουσικό χωριό Αγ. Λαυρέντιος» και στο Μουσικό Λύκειο Παλλήνης.
Ασχολούμαι με τη σύνθεση και τη στιχουργική. Έχω ηχογραφήσει 2 cds solo ούτι και 5 cd με δικές μου συνθέσεις: Βγάλε Φτερά Και Πέτα (fm records), Ποια Γη Και Ποια Πατρίδα (fm records), Ίκαρος (Libra music), Το Στεφάνι (polytropon), Νύχτα Με Αστέρια (Libra music).  Με την μπάντα μου παρουσιάζω τη μουσική μου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Αντώνης Απέργης διδάσκει άταστη και μη ηλεκτρική κιθάρα, ούτι, κανονάκι και αυτοσχεδιασμό.

Αντώνης Απέργης