Ολυμπία ΑγαλιανούΔιδάκτορας του Φ.Π.Ψ/Ε.Κ.Π.Α με πτυχίο Φυσικής Αγωγής και ειδικότητα Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς (Τ.Ε.Φ.Α.Α./Ε.Κ.Π.Α). Κάτοχος πτυχίου Αρμονίας (Παναρμόνιο Ωδείο), απόφοιτος της Διετούς Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης στη Μουσικοκινητική προσέγγιση Carl Orff (Σχολή Μωραΐτη) με τριετή μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη χοροθεραπεία (G.A.D.T.) και τετραετή εκπαίδευση στη συστημική συμβουλευτική (Α.Κ.Μ.Α.). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού, μουσικής, θεάτρου και μουσικοπαιδαγωγικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Διδάσκω σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα ελληνικών, γερμανικών, ιταλικών και κυπριακών πανεπιστημίων, σε ωδεία και σχολές χορού καθώς και σε επιμορφωτικά προγράμματα εκπαιδευτικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στην Επαγγελματική Εκπαίδευση Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff (Σχολή Μωραΐτη) και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Ως χορογράφος, χορεύτρια και μουσικός έχω συνεργαστεί με ΔΗΠΕΘΕ, καλλιτεχνικές εταιρίες και ομάδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ως συγγραφέας έχω συμμετάσχει στη συγγραφή σχολικών εγχειριδίων, συλλογικών έργων (Ελλάδα και Βέλγιο) και έχω δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά. Είμαι πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff.

 

               Η Ολυμπία Αγαλλιανού διδάσκει: Body percussion - Μουσική με το σώμα