Γεννήθηκα στην Αθήνα. Ξεκίνησα μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 6 ετών. Αργότερα συνέχισα υπό την καθοδήγηση του Γερμανού πιανίστα Uwe Matschke και κατόπιν με τη Ντόρα Μπακοπούλου στο Ωδείο Αθηνών. Το 2004 γνώρισα την καθηγήτρια πιάνου Βασιλεία Ευσταθιάδου, η οποία με προετοίμασε ώστε να συνεχίσω τις σπουδές μου στο εξωτερικό, δίπλα σε έναν από τους μεγαλύτερους και σπουδαιότερους καθηγητές πιάνου της εποχής μας, τον καθηγητή Karl-Heinz Kämmerling. Τις σπουδές μου στο πιάνο ολοκλήρωσα στο Πανεπιστήμιο Μουσικών και Παραστατικών Τεχνών της Φραγκφούρτης με τον καθηγητή Roland Krüger, ο οποίος ήταν μαθητής του παγκοσμίου φήμης πιανίστα Krystian Zimerman και με τον καθηγητή Cristian Petersen, ο οποίος ήταν μαθητής και  βοηθός του διάσημου Ρώσου πιανίστα Anatol Ugorsky. 
 
Έχω συμμετάσχει ενεργά σε παγκόσμια σεμινάρια γύρω από τη δεξιοτεχνία του πιάνου, τη μουσική ερμηνεία και στυλιστική, με τους καθηγητές Karl-Heinz Kämmerling, Βασιλεία Ευσταθιάδου, Michael Keller, Gregor Hollmann κ.ά. Η συμμετοχή μου σε διαγωνισμούς περιλαμβάνει πρόκριση σε Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πιάνου στη Βρέμη της Γερμανίας και Α’ Βραβείο σε Πανελλήνιο και Παγκύπριο Διαγωνισμό, ενώ η σολιστική μου δραστηριότητα περιλαμβάνει συναυλίες σε Ελλάδα, Γερμανία και Αυστρία.
 
Παράλληλα με το σολιστικό, βασικό μέρος των σπουδών μου ήταν και η παιδαγωγική. Το ερευνητικό αντικείμενο της διπλωματικής μου εργασίας αναφέρεται στην ερμηνεία των μουσικών έργων σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες και το χαρακτήρα του κάθε μαθητή, οπότε και ανέλαβα καθήκοντα βοηθού καθηγητή του Cristian Petersen, διδάσκοντας σπουδαστές πιάνου του Πανεπιστημίου.
 
Το 2012 επέστρεψα στην Ελλάδα, όπου συνεργάστηκα με διακεκριμένους μουσικούς, όπως ο κιθαρίστας Κ. Γρηγορέας, ο φλαουτίστας Δ. Φωτόπουλος, η σοπράνο Μ. Παπαθανασίου κ.ά., ενώ το 2014 ίδρυσα το μουσικό σύνολο «Τρίηχον» μαζί με το φλαουτίστα Δημήτρη Φωτόπουλο και τον τσελίστα Ευγένιο Μπένση.
 
Κύριο αντικείμενο του επαγγέλματός μου είναι η δεξιοτεχνική εκπαίδευση στο πιάνο. Ανεξάρτητα απ’ το εάν ο μαθητής θ’ ακολουθήσει καριέρα ως σολίστ ή απλά θα επιλέξει το πιάνο ως μια δημιουργική ενασχόληση κατά τον ελεύθερο χρόνο του, οι δεξιοτεχνικές βάσεις και η μουσική καλλιέργεια του μαθητή πρέπει να διδάσκονται σωστά και ολοκληρωμένα.
 
 
O Δημήτρης Πέτροβας διδάσκει πιάνο και αναλαμβάνει την προετοιμασία σπουδαστών για: 
  • Μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία
  • Συμμετοχή σε διαγωνισμούς (πανελλήνιους - πανευρωπαϊκούς - παγκόσμιους) 
  • Εισαγωγικές εξετάσεις για Πανεπιστήμια
  • Προαγωγικές εξετάσεις και ακροάσεις για Ορχήστρα