Γεννήθηκα στην Αθήνα. Φοίτησα στην τάξη του κ. Δ. Δεσύλλα στο Ωδείο Αθηνών, από όπου και πήρα το δίπλωμά μου με Άριστα Β' βραβείο και το βραβείο εξαιρετικής επίδοσης «Ν. Κορατζίνος». Παρακολούθησα μαθήματα και masterclasses με τους P. Sadlo, R. Seegers, W. Weizel και Δ. Δεσύλλα.

Εκτός από τη διδασκαλία συνεργάζομαι με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, την Ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, την Ακαντέμικα Ορχήστρα Αθηνών, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την Bilkent Symphony Orchestra καθώς και την Orchestra MusicAeterna. 

Είμαι μέλος του Progetto Martha Argerich, του ΤΥΠΑΝΑ percussion ensemble και έχω συνεργαστεί με τα σύνολα μουσικής δωματίου Kyklos, Ergon Ensemble και το Ars Nova Ensemble. 

Ως σολίστ έχω εμφανιστεί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Ηρώδειο και στα εγκαίνια του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Στάυρος Νιάρχος (Κ.Π.Ι.Σ.Ν). Έχω ηχογραφήσει για την Deutsche Grammophon, την EMI CLASSICS και την BIS.

 

Ο Ανδρέας Φαρμάκης διδάσκει κλασικά κρουστά και ντραμς.