Εννέα ημέρες αφιερωμένες στην ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη από το Δήμο Ηρακλείου ΑττικήςΟι εκδηλώσεις διαρκούν από 9 έως 17 Σεπτεμβρίου, είναι πολυμεταβλητές και πολυπρόσωπες και περιλαμβάνουν σημαντικά ονόματα της πολιτισμικής μας σκηνής σε συναυλιακά, θεατρικά, χορευτικά κ.ά. δρώμενα.

Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017, δύο πολύ σημαντικοί καλλιτέχνες-δάσκαλοι από το Ωδείο Ριζοπούλου θα βρεθούν στην Κεντρική Σκηνή των εκδηλώσεων.

Σόλο πιάνα ♦ Σύνολα με συνοδεία πιάνου ♦ Καθόλου πιάνα!
 
Στον κήπο του Ωδείου Ριζοπούλου
Κ. Ωραιοπούλου 29, Ν. Ηράκλειο (πλησίον ηλεκτρικού σταθμού)
Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 | Ώρα έναρξης: 8:30 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη   

 

 

Με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες απ' όλο τον κόσμο

γιορτάζει το Ωδείο Ριζοπούλου

τα 30 του χρόνια

 

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 20:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Ωδείου Ριζοπούλου, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (στο κτίριο της οδού Πειραιώς, στην οδό Πειραιώς 138). Θέμα της φετινής γιορτής είναι οι δημοφιλείς Χριστουγεννιάτικες μελωδίες απ' όλο τον κόσμο: Πώς έγιναν γνωστές; Ποια ιστορία κρύβεται πίσω από τις μελωδίες; Tην έρευνα επιμελήθηκαν οι σπουδαστές του τμήματος της Ιστορίας της Μουσικής μαζί με ειδικό καθηγητή τον κο Δημήτρη Ουλή. Συμμετέχουν όλοι οι μαθητές του Ωδείου –από παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού έως και τελειόφοιτοι σπουδαστές- οι οποίοι, μαζί με τους καθηγητές τους, δημιουργούν μουσικά σύνολα και φέρνουν στο σήμερα ιστορίες και μουσικές από κάθε γωνιά του κόσμου.

 

Ο κήπος μας γέμισε και φέτος τριαντάφυλλα και ετοιμάζεται να μας υποδεχθεί. Εμείς με τη σειρά μας θα σας παρουσιάσουμε τις μελωδίες που ετοιμάσαμε, και σας προσκαλούμε στην ετήσια μαθητική συναυλία σε δυο γιορτινές μουσικές μέρες!
 
Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Μαΐου 2017, στον ανοιξιάτικο κήπο του Ωδείου μας.  

Είσοδος ελεύθερη

 

Κυριακή 10 & Δευτέρα 11 Ιουλίου

Ώρα: 21.30 μ.μ. , Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας Βόλου

Λίγο πριν η ομάδα «Τέττιξ» αναχωρήσει για τη Γλασκώβη όπου επιλέχτηκε ανάμεσα σε 1.400 έργα από ολόκληρο τον κόσμο, για να παρουσιαστεί στο μεγαλύτερο παγκόσμιο συνέδριο για τη μουσική εκπαίδευση, το 32ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μουσικής Εκπαίδευσης (International Society for Music Education – I.S.M.E.), παρουσιάζει την εξαιρετικά πετυχημένη παράστασή της στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΟΛΟΥ 2016, αφιερωμένο στις παραστατικές τέχνες!

Παιδιά και νέοι, σπουδαστές μουσικής, βασισμένοι στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζω τη μουσική, φτιάχνω τη δική μου όπερα!» που ακολουθούν, εργάστηκαν επάνω στον αγαπημένο σε όλο τον κόσμο Μικρό Πρίγκηπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ.