Γεννήθηκα στην Αθήνα και κατάγομαι από οικογένεια μουσικών. Είμαι πτυχιούχος Μονωδίας και Ανώτερων Θεωρητικών και διπλωματούχος πιάνου. Παρακολούθησα μαθήματα - σεμινάρια Μουσικοπαιδαγωγικής Προσέγγισης με τον Κων. Πατσατζόπουλο και το Orff Institute. 

Εργάζομαι ως μουσικοπαιδαγωγός με κατεύθυνση τη φωνή, καθηγήτρια πιάνου και δασκάλα χορωδίας, ενώ έχω την Καλλιτεχνική Διεύθυνση στο Ωδείο Ριζοπούλου.

Προσπαθώ να προσεγγίσω τη μάθηση κυρίως μέσα από τη μίμηση και το παιχνίδι, βοηθώντας τους μαθητές να αποκτήσουν την ικανότητα συμμετοχής, δράσης, συνεργατικότητας, ελευθερίας έκφρασης, έμπνευσης και δημιουργίας, χρησιμοποιώντας για όρια τους απαράβατους κανόνες που έχουν τα παιχνίδια. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνω στην αγωγή της φωνής. 

Γνωρίζοντας ότι κάθε άνθρωπος είναι προικισμένος με το ρυθμό και τις βασικές φωνητικές ικανότητες και αναζητώντας τρόπους ώστε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά να συμμετέχουν στη δημιουργία, την πρακτική εφαρμογή όσων διδάσκονται αλλά και την ερμηνεία και σκηνική παρουσία, κατέληξα στο σχεδιασμό του προγράμματος μουσικής εκπαίδευσης «Ζω τη μουσική - Φτιάχνω τη δική μου όπερα» για σπουδαστές που, χωρίς να διακρίνονται σε ταλαντούχους και μη, δημιουργούν μια ολοκληρωμένη όπερα από το μηδέν. Έργα του έχουν παρουσιάστει σε Ελληνικά και Διεθνή Μουσικοπαιδαγωγικά συνέδρια με τη χορωδία Tettix (Τέττιξ σημαίνει τζιτζίκι) σε τρεις ολοκληρωμένες όπερες: Η πριγκήπισσα Δυσκολούλα, Πετρόσουπα και Ο Μικρός Πρίγκηπας, δύο από τις οποίες έχουν ηχογραφηθεί σε CD.   

Συνεργάζομαι με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ - Εργαστήριο Μουσικής, Γνωσιακών Επιστημών και Κοινότητας με στόχο τη δημιουργία παιδικών-κοινοτικών χορωδιών σε δημοτικά σχολεία δημιουργώντας χορωδίες όπου καλούνται όλα τα παιδιά να συμμετάσχουν, χωρίς ακροάσεις και διακρίσεις. Συνεργάστηκα με το Εθνικό Θέατρο, το TEDxΑcademy, το El Sistema Greece κ.ά. φορείς. Δημιουργώ και παρουσιάζω μουσικά εκπαιδευτικά προγράμματα για φορείς όπως: Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Πού πήγαν τα ρούχα του Αϊ-Βασίλη; με στόχο μέσα από το παιχνίδι να γνωρίσουν την ελληνική μουσική παράδοση και τα έθιμα του Δωδεκαημέρου, Φιλοδασική Ένωση Αθηνών: «Χελιδονίσματα» με αφορμή τον ερχομό της Άνοιξης, παιχνίδια και παραδόσεις που κοντεύουν να χαθούν κ.ά. 

Είμαι μέλος της Ε.Ε.Μ.Ε. και της International Society of Music Education (ISME). Είμαι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Η Τέτη Αϊβατζίδου διδάσκει πιάνο, καθοδηγεί τα τμήματα μουσικής αγωγής και χορωδίας
 
Τέτη Αϊβατζίδου