Ο Δημήτρης Δεγαΐτης, είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης - Κάρολος Κουν. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ως ηθοποιός, από το 1994, συνεργάστηκε με πολλά αθηναϊκά θέατρα και συμμετείχε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές. Με τη σκηνοθεσία ασχολείται από το 2001. Διδάσκει το μάθημα του Αυτοσχεδιασμού στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης Κάρολου Κουν και επίσης διδάσκει θεατρικές ομάδες παιδιών και εφήβων και θεατρικές ομάδες ενηλίκων ερασιτεχνών. Τα τελευταία χρόνια εστιάζει στο ανέβασμα παιδικών θεατρικών παραστάσεων σε μορφή musical. 

Δημήτρης Δεγαΐτης

Ενδεικτικά έργα που έχει σκηνοθετήσει: Στο Ανοιχτό Θέατρο του Γ. Μιχαηλίδη: Δ. Μιχαηλίδου ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ. Στο Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν: Κ. Γκολντόνι ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ, Ο. Σαίξπηρ Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ, ΕΣΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕΣ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΤΑΞΙΔΙ σε κείμενο Α. Θεοδότου και μουσική Χ. Λεοντή, Ρ. Βιτράκ ΒΙΚΤΩΡ Ή ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, Χ. Κ. Άντερσεν Ο ΜΟΛΥΒΕΝΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ, Γ. Ησαΐα Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΑΜΕΙΟΥ (έπαινος Κάρολος Κούν 2011, σκηνοθεσίας ελληνικού έργου από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Αθηναίων & Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών), Όσκαρ Ουάιλντ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΕΡΒΙΛ, Ρούντολφ Ράσπε ΟΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΒΑΡΩΝΟΥ ΜΙΝΧΑΟΥΖΕΝ. Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: ΠΕΤΡΟΣΟΥΠΑ (παραδοσιακός μύθος) διασκευή σε όπερα. Μουσική, libretto: μουσικό σύνολο Tettix, O ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ (Α. Εξυπερύ)  διασκευή σε όπερα. Μουσική, libretto: μουσικό σύνολο Tettix, κ.α.

Στην τηλεόραση συμμετείχε στις τηλεοπτικές σειρές «Η Συκοφαντία του αίματος», Σκην. Κ. Αριστόπουλου, ΕΤ1) και «Οι Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα», Σκην. Ν. Κρητικού), ALPHA).