Με μελωδίες χριστουγέννων και όχι μόνο, γιορτάζουμε και φέτος τα Χριστούγεννα!

Οι μαθητές του Ωδείου -από τα μικρά παιδιά του νηπιαγωγείου έως και τελειόφοιτοι σπουδαστές- μαζί με τους καθηγητές τους, τους γονείς αλλά και φίλους που παίζουν και αγαπούν τη μουσική, δημιουργούμε μουσικά σύνολα, ξυπνάμε μελωδίες και ιστορίες από κάθε γωνιά του κόσμου.

Θα ακουστούν χριστουγεννιάτικες μελωδίες, έργα ελλήνων συνθετών, μελωδίες από την ελληνική παράδοση, τη Βραζιλία και την Κούβα, την κλασσική περίοδο, τον κινηματογράφο αλλά και χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Η Γιορτή των Χριστουγέννων του Ωδείου Ριζοπούλου είναι ανοιχτή σε όλους!

 

Πότε: Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 στις 13:00
Πού: Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138
Είσοδος: 7 ευρώ (προπώληση: τηλ. 210 2759715 - 210 2759745)
Δείτε το FB event
Δείτε φωτογραφίες από την Γιορτή των Χριστουγέννων 2018
Kαλλιτεχνική επιμέλεια - διοργάνωση: Τέτη Αϊβαζίδου
 

 

 

 

 

Έφτασε και φέτος η Εαρινή συναυλία όλων των τμημάτων του Ωδείου μας. Δυο γιορτινές μουσικές μέρες μέσα στην άνοιξη μας περιμένουν να γιορτάσουμε, απολαμβάνοντας μελωδίες που προετοιμάσαμε!

 
Πότε: Παρασκευή 12 Απριλίου
Ώρα: 3:00 μ.μ. - 4:30 μ.μ.

Για να επιβραβεύσουμε την συνεχή προσπάθεια, την πρόοδο και την προσήλωση στις μουσικές σπουδές των σπουδαστών μας, διοργανώνουμε ένα αποκλειστικά δικό τους ρεσιτάλ στην αίθουσα διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Σεμινάριο βιολοντσέλου με τον διεθνώς καταξιωμένο σολίστ και παιδαγωγό, Α' τσέλο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Δημήτρη Γούζιο, στο Ωδείο Ριζοπούλου.

Το σεμινάριο με θέμα: “H Τέχνη της Ερμηνείας της Μουσικής”, τελεί υπό την αιγίδα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (Κ.Ο.Α.) και απευθύνεται σε σπουδαστές και επαγγελματίες μουσικούς, όλων των οργάνων.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν ανοιχτά ατομικά μαθήματα, μελέτη, ανταλλαγή απόψεων και μουσική πράξη στους χώρους του Ωδείου και θα λήξει με συναυλία στις 11 Ιουνίου από τους μαθητές και τον διδάσκοντα κ. Γούζιο. Οι ενεργά συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν και να μελετήσουν μουσικά έργα με την καθοδήγηση του σολίστ, αναπτύσσοντας ερεθίσματα για περαιπέρω βελτίωση των δεξιοτήτων τους.

 

Ημερομηνίες 
Σεμινάριο:Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 |Ώρα έναρξης: 11.00 π.μ. 

Αυτό το μήνα: 17, 22, 25 και 28 Ιουνίου, στον κήπο του Ωδείου
Ώρα: 8:00 μ.μ.
Διάρκεια: 45 λεπτά
Είσοδος ελεύθερη (με κράτηση θέσης) στο τηλέφωνο: 2102759715 
 
Στο πλαίσιο της νέας αυτής δράσης του Ωδείου, δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές όλων των επιπέδων σπουδών (ξεκινώντας ακόμα κι από τους αρχάριους μαθητές) να παρουσιάζονται σε μικρές συναντήσεις που θα πραγματοποιούνται κάθε μήνα. 
 
Επιδιώκουμε οι μαθητές του Ωδείου μας να παίζουν με άλλους, να παίζουν για άλλους, να παίζουν συνεχώς, έτσι ώστε η μουσική πράξη να δημιουργήσει το κίνητρο για την μουσική κατάκτηση, μέσα σε ένα χώρο ζωντανό, όπου οι μαθητές σε συνεννόηση με τους καθηγητές, να καταφέρουν να μεταδώσουν τη χαρά της μουσικής σε γονείς και φίλους, στους συμμαθητές και τη γειτονιά.
 
Να δημιουργήσουν μια μουσική κοινότητα!