Σεμινάριο βιολοντσέλου με τον διεθνώς καταξιωμένο σολίστ και παιδαγωγό, Α' τσέλο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Δημήτρη Γούζιο, στο Ωδείο Ριζοπούλου.

Το σεμινάριο με θέμα: “H Τέχνη της Ερμηνείας της Μουσικής”, τελεί υπό την αιγίδα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (Κ.Ο.Α.) και απευθύνεται σε σπουδαστές και επαγγελματίες μουσικούς, όλων των οργάνων.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν ανοιχτά ατομικά μαθήματα, μελέτη, ανταλλαγή απόψεων και μουσική πράξη στους χώρους του Ωδείου και θα λήξει με συναυλία στις 11 Ιουνίου από τους μαθητές και τον διδάσκοντα κ. Γούζιο. Οι ενεργά συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν και να μελετήσουν μουσικά έργα με την καθοδήγηση του σολίστ, αναπτύσσοντας ερεθίσματα για περαιπέρω βελτίωση των δεξιοτήτων τους.

 

Ημερομηνίες 
Σεμινάριο:Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 |Ώρα έναρξης: 11.00 π.μ. 
Συναυλία - απονομή βεβαιώσεων συμμετοχής:Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 |Ώρα: 8:00 μ.μ.
 
Κόστος συμμετοχής
Ενεργά συμμετέχοντες: 50 € • Σπουδαστές Ανωτέρας, επαγγελματίες (ατομικό μάθημα 60λεπτών): 70 € • Ακροατές: 10 €
Πιανιστική συνοδεία: Τεό Φοινίδης 
Στους ενεργούς συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Τα έσοδα του σεμιναρίου θα διατεθούν για χορήγηση υποτροφίας κατά το σχολικό έτος 2019-2020* 
 
Δηλώσεις συμμετοχής έως20/5/2019
Κλείστε θέση: τηλ. 210 2759715 | e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Δημήτρης Γούζιος

Κορυφαίος Α’ στα Βιολοντσέλα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, από το 1992. Αποφοίτησε από το Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Λευτέρη Παπασταύρου. Παράλληλα τελείωσε τη Σχολή Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συνέχισε την μουσική του πορεία στην Ακαδημία του Guild Hall στο Λονδίνο με τριετή υποτροφία.Έχει συμπράξει ως σολίστ με όλες τις Ελληνικές, καθώς και με αρκετές ξένες ορχήστρες και έχει συνεργασθεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες ερμηνεύοντας έργα μουσικής δωματίου του ευρύτερου κλασικού ρεπερτορίου.

Έχει προσφέρει πλούσιο συνθετικό έργο τόσο στο χώρο της μουσικής δωματίου, όσο και στο χώρο της συμφωνικής μουσικής, του θεάτρου, του κινηματογράφου και της χορογραφίας. Έργα του έχουν παρουσιασθεί σε συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό με εξαιρετικές κριτικές. Ενδεικτικά μερικά από τα έργα του που έχουν παρουσιασθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό: «Ο Ματωμένος Γάμος» σε ποίηση Λόρκα, «Η Μάχη του Μαραθώνα» (συμφωνικό έργο), «Σαλαμίς» (Κ.Ο.Α.), «Βυζαντινή Ραψωδία» (Κ.Ο.Α.), «Τσουνάμι» (Κ.Ο.Α.), «Φαντασία» (Συμφωνική Ορχήστρα Αρένα της Βερόνα), «Romance», «Αναφορά στο Γκρέκο», Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα (Κ.Ο.Α.) κ.ά. Έχει επίσης γράψει μουσική για τις ταινίες μικρού μήκους: «Στάση Λεωφορείου» και «Μαγικά Κουφέτα» καθώς και για τα ξένα ντοκιμαντέρ «A Hero’s Journey» και «Macedonia... more than a name». 

Στο πλαίσιο ελληνοτουρκικής συνεργασίας το Μάρτιο 2008 έκανε σειρά συναυλιών σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη με το φημισμένο κουαρτέτο βιολοντσέλων “cellistanbul”, ενώ η συνεργασία συνεχίζεται το 2009 με εμφανίσεις σε πολλά πολιτιστικά κέντρα σε πόλεις της Ελλάδας.

Έχει διδάξει σε international master classes (Ελλάδα και Ισπανία). Είναι υπεύθυνος του διεθνούς θερινού σεμιναρίου “H Τέχνη της Ερμηνείας της Μουσικής”. Είναι ιδρυτής του “Trio Arte” και του “Voce Ensemble”. Διατελεί μέλος επιτροπών κορυφαίων μουσικών διαγωνισμών.

 

Υπό την αιγίδα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών           

 

 

 


κοινωνικά κριτήρια: οικονομική κατάσταση και αξιοκρατικά κριτήρια: μαθητές που ξεχώρισαν με βάση την απόδοσή τους 

Χορηγοί επικοινωνίας