Κάλεσμα για νέους χορωδούς για ένα νέο, δυναμικό ξεκίνημα στην χορωδία Τέττιξ

Η φετινή χρονιά ξεκινά δυναμικά για τη χορωδία μας με μια σπουδαία συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο για τις παραστάσεις της τραγωδίας Ικέτιδες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.

Αυτή η σπουδαία καλλιτεχνική συνεργασία δίνει την αφορμή φέτος για να ξεκινήσουν οι πρόβες της ομάδας από τη Δευτέρα 26 Αυγούστου. Έτσι, καταληκτική ημερομηνία για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφή στην ομάδα είναι η Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019.

  • Δεκτά γίνονται παιδιά ηλικίας από 8 έως 16 ετών (από την Δ’ Δημοτικού έως και την Α΄ Λυκείου) που αγαπούν να τραγουδούν. Δεν απαιτείται ακρόαση ή προηγούμενες γνώσεις μουσικής. 

Το ρεπερτόριο αφορά παιδικές φωνές ενώ εργαζόμαστε στα βασικά στοιχεία της πολυφωνίας. Η κίνηση, με στόχο την ενδυνάμωση και κινητοποίηση των φωνητικών ικανοτήτων και του performing, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εκπαίδευσης μέσα στην ομάδα Tettix. Αναπτύσσουμε τη δημιουργικότητά μας. συμβάλουμε στην ευρύτερη εκπαίδευση μέσα από το τραγούδι, βιώνουμε την έννοια της μουσικής κοινότητας.

Η χορωδία Τέττιξ εργάζεται κάθε Παρασκευή 19:00 - 21:00.  

Λόγω των καλλιτεχνικών αναγκών για τη συμμετοχή της ομάδας στις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου στο Βεάκειο, το Ηρώδειο, το Θέατρο Δεξαμενής στο Κορωπί και το Παλαιό Ελαιουργείο στην Ελευσίνα, έχουν ήδη προγραμματιστεί εντατικές πρόβες από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου το πρωί μέχρι και τα τέλη του μήνα. 

Συνδρομή:   35€ / μήνα
20€ / μήνα για τους σπουδαστές του Ωδείου Ριζοπούλου 

Αν σας ενδιαφέρει να ενώσετε τη φωνή σας με την ομάδα Tettix σε αυτή τη δημιουργική νέα αρχή, δηλώστε συμμετοχή online εδώ ή στέλνοντας email με το όνομα, την ηλικία του παιδιού, τηλέφωνο και email επικοινωνίας στα email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο: 6948251605

 

Η χορωδία Tettix δημιουργήθηκε και καθοδηγείται από την Τέτη Αϊβατζίδου

Στο πιάνο Τεό Φοινίδης

 

Μεγάλη γιορτή στην αρχαία Ελλάδα προς τιμήν του Διόνυσου, του θεού της φύσης και του κρασιού, στην αρχή της άνοιξης, Όπως δηλώνει και το όνομά τους, τα Ανθεστήρια γιορτάζονταν με τραγούδια και κατανάλωση κρασιού, όταν δειλά δειλά ξεπροβάλλουν από τη γη τα πρώτα άνθη, δηλαδή το ξύπνημα της φύσης.

Τα Ανθεστήρια ήταν και γιορτή των παιδιών. Τα παιδιά πάνω από τριών ετών, στεφανώνονταν με λουλούδια και τους χάριζαν μικρά αγγεία στο σχήμα των χοών ή «πλάσματα πηλού», δηλαδή πήλινα αμαξάκια, κούκλες κ.λ.π. Τα κορίτσια διασκέδαζαν πάνω σε κούνιες που ήταν κρεμασμένες σε δέντρα, στεφανωμένα κι αυτά με άνθη και τραγουδούσαν ερωτικά τραγουδάκια. 

Τα παραδοσιακά τραγούδια της αιώρας, που απαντώνται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και με διάφορες παραλλαγές, έχουν τις ρίζες τους σε αρχαία τραγούδια, παρόμοιου ερωτικού χαρακτήρα. 

Το ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε στο αρχοντικό του Vladimir Horowitz στο Upper East Side της Νέας Υόρκης. Ο ίδιος παρουσιάζει αγαπημένα πιανιστικά κομμάτια από το ρεπερτόριό του και ρίχνει φως στην σκέψεις και απόψεις για τη μουσική του. Δείτε στο κανάλι μας στο you tube το trailer του φιλμ.
Κατά τη διάρκεια της ταινίας ο Horowitz συχνά αστειεύεται και μιλά για τους αγαπημένους του συνθέτες: το φίλο του Σεργκέι Ραχμάνινοφ, το Frederic Chopin και το μυστηριώδες σύγχρονο συνθέτη Αλεξάντερ Σκριάμπιν. Η σύζυγος του Horowitz, Wanda, συμβάλλει επίσης στις συζητήσεις, παρουσιάζει φωτογραφικά άλμπουμ και αναπολεί το παρελθόν τους. Δείτε όλο το film εδώ.

Πώς μελετούμε αποτελεσματικά | TED-ed

Για να μάθουμε οποιαδήποτε φυσική ικανότητα χρειάζεται εξάσκηση. Και τι είναι εξάσκηση; η επανάληψη μιας ενέργειας για να γίνουμε καλύτεροι! Με την εξάσκηση κάνουμε την ενέργεια αυτή ευκολότερα, ποιο γρήγορα και με αυτοπεποίθηση. Στο βίντεο του TED-ed εξηγείτε πώς η μελέτη επηρεάζει τις εσωτερικές λειτουργίες του εγκεφάλου μας.

Η όπερα «Ο Μικρός Πρίγκηπας» δημιουργήθηκε από το μηδέν. Σπουδαστές μουσικής, σε διάφορα επίπεδα σπουδών, χωρίς να διακρίνονται σε ταλαντούχους ή μη και χωρίς να περάσουν από ακρόαση,