Η όπερα «Ο Μικρός Πρίγκηπας» δημιουργήθηκε από το μηδέν. Σπουδαστές μουσικής, σε διάφορα επίπεδα σπουδών, χωρίς να διακρίνονται σε ταλαντούχους ή μη και χωρίς να περάσουν από ακρόαση, 

συνέθεσαν τις μελωδίες, έγραψαν το λιμπρέτο, το εναρμόνισαν, το τραγουδούν (χορωδία, άριες & ρετσιτατίβο), δημιούργησαν το οργανικό μουσικό σύνολο και προετοιμάστηκαν για να παρουσίασαν το έργο τους στη σκηνή ως μουσικοί και εκτελεστές, σε μια ολοκληρωμένη όπερα. Η ολοκληρωμένη παράστασή τους παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2015 στο Θέατρο Αργώ. Ακολούθησε το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΕΜΕ, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν και το Φεστιβάλ Βόλου. Ακολούθησε η συμμετοχή στο 32o Παγκόσμιο Συνέδριο της ISME (International Society for Music Education), τον Ιούλιο του 2016, στη Σκωτία. Ήταν η μοναδική ελληνική συμμετοχή στην κατηγορία «group performance» και έγινε δεκτή, ανάμεσα σε 1400 συμμετοχές από όλο τον κόσμο!  

 Επειδή δεν υπάρχει καλύτερη παρουσίαση της παράστασης από τα λόγια των ανθρώπων που την έχουν παρακολουθήσει, παραθέτουμε εδώ ορισμένες από τις κριτικές που έχει πάρει μέχρι σήμερα η ομάδα.

Μιλώντας για την παράσταση «Ο μικρός πρίγκηπας» της ομάδας Tettix, θα ήθελα να αναφερθώ σε αυτό που την κάνει εξαιρετικά επιτυχημένη και ιδιαίτερα συγκινητική. Παιδιά στην εφηβεία, εραστές της τέχνης, μπλέκουν με έναν αυθεντικό και ειλικρινή τρόπο τη μουσική με τον χορό και την υποκριτική, καταλύοντας τα σύνορα μεταξύ των τεχνών και αποδεικνύοντας ότι μπορούν εκ των ενόντων να δημιουργήσουν μία παράσταση που προσεγγίζει τον ακροατή- θεατή δίχως να βρίσκει εμπόδια. Η παράσταση καταφέρνει να σε πείσει λόγω της έκφρασης και του επαγγελματισμού των παιδιών, τα οποία, ανεξάρτητα από τις τεχνικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, έχουν καταφέρει να δαμάσουν τον δαίμονα με τον οποίο οι περισσότεροι καλλιτέχνες παλεύουν....τη σκηνή! Την κατακτούν χωρίς την ταμπέλα του μουσικού, του χορευτή ή του ηθοποιού, αλλά του performer, μιας ολότητας που υπηρετεί την ανθρώπινη έκφραση, πράγμα σπουδαίο που σπάνια διδάσκεται! «Ο μικρός πρίγκηπας» είναι μία παράσταση που κάθε ωδείο θα φιλοδοξούσε να παρουσιάσει...”

Σοφία Γιολδάση (BMus, MMus στη Διεύθυνση Χορωδίας – Conservatorium van Amsterdam, Hogeschool voor de Kunsten)

Η παράσταση του «Μικρού Πρίγκηπα» από την ομάδα Tettix με εξέπληξε ευχάριστα. Έχοντας δει κατά καιρούς αρκετές διαφορετικές μεταφορές του βιβλίου στη σκηνή, βρήκα τη συγκεκριμένη παράσταση ξεχωριστή, στημένη με πολύ προσοχή και ευαισθησία. Τα λιτά σκηνικά, η ευφάνταστη κινησιολογική σύλληψη και απόδοση αλλά και η μουσική, των ίδιων των σπουδαστών,  που υποστήριζε εύστοχα την ατμόσφαιρα της κάθε σκηνής, με μετέφεραν για λίγο κάπου αλλού… Μια δουλειά επαγγελματικού επιπέδου που άξιζε να τη δει κανείς.

Δημήτρης Λιάμπας Εκπαιδευτικός – 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου.

Τα παιδιά και οι νέοι, κορίτσια και αγόρια, σπουδαστές της ομάδας Tettix έφτιαξαν, μαζί με το σκηνοθέτη Δημήτρη Δεγαϊτη και την συνθέτη και μαέστρο Τέτη Αϊβατζίδου, κάτι που ξεπερνά, όχι απλώς το μέσο όρο, αλλά και τον ψηλό πήχη που έχουν θέσει οι παμπολλες μεταφορές του διάσημου πρίγκιπα. Αν λάβει κανείς υπόψη του:

- ότι ξεκίνησαν από το απόλυτο μηδέν να δομούν κάτι που σχεδόν δε γνώριζαν τι μορφή θα λάβει

- ότι τα νέα αυτά παιδιά δεν είναι καν ηθοποιοί

ότι η παράσταση αυτή δεν ακολούθησε τις νόρμες και τις ατραπούς των επαγγελματικών παραστάσεων που προορίζονται για κοινό, αλλά αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά το αποτέλεσμα της διετούς (και πλέον) φοίτησής τους στο μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζω τη μουσική, φτιάχνω τη δική μου όπερα»,

Απόστολος Πάππος, κριτική στο elniplex.gr. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ 

Πρόκειται για μια «δουλεμένη» και ιδιαίτερα προσεγμένη παράσταση, που έχει δώσει και την ανάλογη σημασία στη μουσική, όπως επιτάσσει και η όπερα. Τα τραγούδια θα σας ταξιδέψουν και οι ήχοι των μουσικών οργάνων θα σας μαγέψουν!

Είναι άξιο απορίας πώς αυτά τα παιδιά κατόρθωσαν, μέσα σε 2 χρόνια κυριολεκτικά από το μηδέν, να δημιουργήσουν μια παράσταση «με τα χεράκια τους» καταπιασμένα με ένα δύσκολο έργο του Εξυπερύ και μάλιστα σε ένα τόσο απαιτητικό μουσικό είδος, όπως η όπερα!Το είδος της όπερας, ένα μουσικό είδος με μεγάλη δυσκολία και ειδικές απαιτήσεις, επιλέχθηκε ακριβώς γιατί προσφέρει αυτή τη δυνατότητα στους σπουδαστές.

Kριτική στο ηλεκτρονικό περιοδικό, elamazi.gr. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Φαντασία, ευρηματικότητα, μεράκι, απλά μέσα και  πολλή δουλειά. Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά της παράστασης «Ο μικρός Πρίγκηπας», βασισμένης στο ομώνυμο βιβλίο του Antoine de Saint-Exupéry από τους δασκάλους και τους σπουδαστές της ομάδας Tettix. Μια δουλειά με πολύ αξιόλογο αποτέλεσμα, απολαυστική για μικρούς και μεγάλους.

Θεανώ Βασιλειάδου Εκπαιδευτικός – 1ο Νηπιαγωγείο Πολυγύρου   

Η παράσταση ήταν υπέροχη!!!!! Έφυγα μαγεμένη από το θέατρο!!!! Ειλικρινά στενοχωρήθηκα όταν τελείωσε... είσαστε καταπληκτική ομάδα και η δουλειά σας είναι ξεχωριστή και ανεπανάληπτη!!! Είμαι από τις μεγαλύτερες θαυμάστριές σας και νοιώθω πολύ τυχερή που σας γνώρισα!!! Καλή Επιτυχία σε όλα τα επόμενα σχέδια της ομάδας!!!

Μιρέλλα Γ. 

Xίλια μπράβο στα παιδιά στη δασκάλα και σε όλους τους συντελεστές ...καλή δύναμη και επιτυχία ....Μακάρι και εκπαιδευτική διεθνή καριέρα του έργου!!!! να γίνει η εξαιρετική αυτή δουλειά παράδειγμα προς μίμηση και σε άλλους χώρους μουσικής εκπαίδευσης εντός και εκτός συνόρων!!!!

Φωτεινή 

Τέττιξ! Είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που αξίζει να διαδίδονται! Εύχομαι να βρει την ανταπόκριση που της αξίζει! Αν και στην περίπτωσή σας, κάτι μου λέει πως μάλλον περισσότερη σημασία είχε το ταξίδι...!

Φ. 

Συγχαρητήρια για την παράστασή σας! Χάρηκα πολύ που είδα την αγάπη όλων σας να κυκλοφορεί ανέμελη σε ένα κατάμεστο θέατρο! Ευχαριστούμε για το θέαμα!

Ρ. 

Από τα πολλά που θα ήθελα να πω σχετικά με τη χθεσινή παράσταση, είναι μια απορία: Η διαβεβαίωση στο Πρόγραμμα πως στην ομάδα Τέττιξ μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας, επιπέδου σπουδών και κυρίως ταλέντου, αυτό το τελευταίο είναι παγιδευτικό; Απορώ, γιατί παρατηρώντας πολύ προσεκτικά όλα τα παιδιά, δεν είδα ΚΑΝΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ! Μήπως υπάρχει κανένα μυστικό εμβόλιο εμφύτευσης ταλέντων;

Γ. 

Συγχαρητήρια σε όλους! Η αγάπη της δασκάλας πέρασε στους μαθητές και από τους μαθητές εκτοξεύτηκε στους θεατές! Καλή δύναμη σε όλη την ομάδα. Ευχαριστούμε πολύ για το θέαμα.

Ρ.

Διαβάστε για το μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζω τη μουσική - Φτιάχνω τη δική μου όπερα»