Αθηνά Κουκή

Γεννήθηκα στην Αθήνα με καταγωγή από την Ικαρία. Αποφοίτησα από το Μουσικό σχολείο Παλλήνης, με καθηγήτριες στο κανονάκι, τις: Λουκία Κωνσταντάτου και Έφη Ζαϊτίδου. Συνέχισα τις σπουδές μου με την Σοφία Λαμπροπούλου, τον Παν. Δημητρακόπουλο και τον Στέφ. Δορμπαράκη. Ολοκλήρωσα τον κύκλο σπουδών του Ωδείου Αθηνών, στην τάξη του Χρήστου Τσιαμούλη, με ειδικότητα την θεωρία των Ανατολικών δρόμων (Μακάμ). Έχω κάνει πρακτική άσκηση στο Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας, της Ακαδημίας Αθηνών, με ειδίκευση στον τομέα της ψηφιοποίησης-τεκμηρίωσης και καταγραφής πρωτογενούς ηχητικού λαογραφικού υλικού.

Έλαβα το πτυχίο Αρμονίας και συνεχίζω τις σπουδές στα Ανώτερα Θεωρητικά. Επίσης είμαι τελειόφοιτη του Τμήματος Μουσικών σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για τη Θεωρία των Ανατολικών Μακάμ με τον διεθνούς φήμης δεξιοτέχνη στο κανονάκι Goksel Baktagir, καθώς και με τους Σοφία Λαμπροπούλου και Γ. Συμεωνίδη. Είχα ενεργή συμμετοχή στην ορχήστρα Εμμέλεια με τον Ανδρέα Τσεκούρα.

Συμμετέχω σε πλήθος από συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις Θεάτρου Σκιών και τηλεοπτικές εκπομπές - αφιερώματα στην παράδοση και το δημοτικό τραγούδι, όπως: Το Αλάτι της Γης, Όλοι καλοί χωράνε, Από τόπο σε τόπο, Χάριν Ευφωνίας, Στα τραγούδια λέμε ναι κ.ά.

 

 

Η κα Αθηνά Κουκή διδάσκει Κανονάκι.