Γεννήθηκα στην Αθήνα. Πήρα το δίπλωμά μου από το "Αττικό Ωδείο" (τάξη Παντελή Δεσποτίδη), με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί και Διάκριση» το 1999.

Είμαι μόνιμο μέλος της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Επί σειρά ετών συνεργάστηκα με την ΕΛΣ στην παιδική σκηνή και την οπερέτα. Έχω συνεργασία με τις ορχήστρες “Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών” και “Academica”. Στο παρελθόν συμμετείχα στη γυναικεία ορχήστρα "Feminarte" και την "Orchestra mobile".

Ως μέλος του κουαρτέτου ”Sol” έλαβα μέρος σε πλήθος εκδηλώσεων της Προεδρίας της Δημοκρατίας (Γιορτή της Δημοκρατίας, υποδοχή ξένων ηγετών, εκδήλωση προς τιμήν του Πάπα της Ρώμης, συναυλία στο Προεδρικό Μέγαρο του Ισραήλ κ.α.), στα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΡΤ και σε ηχογραφήσεις γνωστών ονομάτων της σύγχρονης κλασσικής και έντεχνης μουσικής. Διδάσκω βιολί και Μουσική Δωματίου από το 1999.

Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια βιολιού με τους C. Boulier (ακαδημίες Paris V και Paris XVII), S. Hurel (Ecole Normale, Nouveau Conservatoire de Neuilly), Χ. Πολυζωίδη (ακαδημία Gratz), Ν. Ορμανλίδη (Concertmaster της "Sinfonia Nova" Konstanz), D. Ungureanu (Philharmonic Orchestra Bremerhaven).

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Ε.Κ.Π.Α. και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ε.Κ.Π.Α. στην κατεύθυνση Μουσική Τεχνολογία με βαθμό “Άριστα 9,45".

Τον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με την ορειβασία, το τρέξιμο, το paragliding, την αναρρίχηση, το canyoning, το agility και λατρεύω την επαφή με τη φύση.

 

 

H κα Δήμητρα διδάσκει Βιολί και Μουσική Δωματίου.