Δημήτρης Ουλής

Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 30 Οκτωβρίου 1971. Σπούδασα Θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών -όπου και ολοκλήρωσα τη διδακτορική μου διατριβή, με θέμα την Ανθρωπολογία της New Age θρησκευτικότητας. Σπούδασα επίσης ακορντεόν, πιάνο και Ανώτερα Θεωρητικά της Μουσικής στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Παράλληλα -και αξιοποιώντας όσο περισσότερο μπορούσα το παραπάνω μουσικό μου κεκτημένο– δοκίμασα την τύχη μου στα έγχορδα νυκτά. Εκτός από ακορντεόν και πιάνο, έμαθα έτσι να παίζω ακουστική κιθάρα, μπουζούκι, τζουρά και μπαγλαμά. 

Σήμερα εργάζομαι ως καθηγητής θεολόγος στο Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη και ως καθηγητής ακορντεόν, μπουζουκιού και Ανώτερων Θεωρητικών της Μουσικής στο Ωδείο Ριζοπούλου. Είμαι επίσης διδάσκων στο πρόγραμμα «Διδακτική Μεθοδολογία της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης» του LearnInn ΕΚΠΑ https://learninn.gr/poioi-eimaste/dimitris-oulis/ και επισκέπτης καθηγητής Κοινωνιολογίας της Θρησκείας στο Ελληνικό Βιβλικό Κολλέγιο Πικερμίου.

Έχω γράψει έξι βιβλία: https://www.protoporia.gr/suggrafeas-oylhs-dhmhtrhs-938937/ και πολυάριθμες μελέτες, οι οποίες έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά αλλά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Είμαι παντρεμένος με την παιδαγωγό και συστημική θεραπεύτρια Κωνσταντίνα Ισαριώτη, κι έχω μια κόρη, την Άννα. 

Ο κος Δημήτρης διδάσκει Ιστορία της Μουσικής, Μορφολογία,

Μπουζούκι και Ακορντεόν και συντονίζει τα εργαστήρια Κοντσέρτα για γονείς.