Ελένη Βουδουράκη

Από το 2004 είμαι μέλος του National Opera Studio (Λονδίνο), ως υπότροφος των Friends of Covent Garden όπου μελέτησα βασικούς ρόλους του λυρικού ρεπερτορίου ενώ από το 2005 ως μέλος της Accademia di Bel Canto Georg Solti (Τοσκάνη) φοίτησα με υποτροφία από το Nando Peretti Foundation. Παρακολούθησα σεμινάρια των Ghena Dimitrova, Robert Lloyd, Dennis O’Neil, Kiri Te Kanawa, Ingeborg Danz, Helmuth Rilling.

Πρωταγωνιστώ ως Μεσόφωνος, σε παραγωγές όπερας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Αυστρία καθώς και με τις σημαντικότερες ελληνικές ορχήστρες, σε έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Πρωτοεμφανίστηκα σε περιοδεία της Glyndebourne opera (Αγγλία) ως Angelina (Cenerentola-Rossini). Πρωταγωνίστησα στην Wien Kammeroper (Βιέννη) ως Costanza (L’isola disabitata-Haydn), στην όπερα του Κιέλου (Γερμανία) ως Cornelia (Giulio Cesare-Haendel). Ερμήνευσα το ρόλο της Melanto (Ηρώδειο) στην όπερα του Μοντεβέρντι “Η επιστροφή του Οδυσσέα στην πατρίδα” με την ορχήστρα Armonia Atenea. Επίσης συνεργάστηκα με το Teatro alla Scala (Maria Stuarda-Donizetti - συμπαραγωγή ΜΜΑ).

Εκτός από την όπερα αγαπώ και έχω εντρυφήσει στο ρομαντικό τραγούδι των συνθετών της ελληνικής belle epoque της Αθήνας του Μεσοπολέμου. Συμμετέχω σε τηλεοπτικές εκπομπές και αναμεταδόσεις αφιερωματικών συναυλιών με θεματολογία τη λόγια Μουσική των Επτανήσων, την αθηναϊκή καντάδα, την ελληνική τζαζ ενώ από το 2017 λαμβάνω μέρος στις συναυλίες για το συμφωνικό και χορωδιακό έργο του Μίκη Θεοδωράκη, πανελλαδικά.

Πρόσφατα τραγούδησα στο πλάι του διάσημου Αργεντίνου τενόρου Jose Cura με την Tchaikovsky Symphony Orchestra.

 

 

Η κα Ελένη διδάσκει κλασσικό και σύγχρονο τραγούδι.