Φανή Τρωιάνου

Ξεκίνησα βιολί σε μικρή ηλικία στο Ωδείο Αθηνών με τη Μαρία Καλλιοντζή και συνέχισα στην τάξη του κου Παντελή Δεσποτίδη από όπου και αποφοίτησα, παίρνοντας Δίπλωμα βιολιού με βαθμό ''Άριστα παμψηφεί''. Ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Μουσική Ακαδημία της Σλοβακίας (Academy of Music and Drama of Bratislava), στην τάξη της καθηγήτριας Maria Karlikova. Το 2009 και 2010 παρακολούθησα σεμινάρια βιολιού, International Music Master Classes, στην πόλη Tata της Ουγγαρίας, με την Kati Sebastyen, με την οποία έλαβα επιπλέον μαθήματα στην πόλη Groningen της Ολλανδίας.

Έχω συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα των Χρωμάτων (δωδεκαετή συνεργασία), καθώς και με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Έχω συμμετάσχει στη Συμφωνική Ορχήστρα και στα μουσικά σύνολα της Ε.Ρ.Τ. καθώς και σε ορχήστρες δωματίου όπως του Υπουργείου Παιδείας, την ορχήστρα δωματίου του Ρ. Πυλαρινού, τις Intrarti και Feminante και την ορχήστρα δωματίου του Δήμου Ψυχικού. Επίσης έχω παίξει σε μουσικά σχήματα όπως το Οκτέτο Αθηνών, με εξάρχοντα τον Π. Δεσποτίδη και το Κουαρτέτο Αρμός, του οποίου υπήρξα εξάρχων η ίδια.

Προσπαθώ να προσεγγίσω τη μάθηση κυρίως μέσα από τη μίμηση και το παιχνίδι, βοηθώντας τους μαθητές να αποκτήσουν την ικανότητα συμμετοχής, δράσης, συνεργατικότητας, ελευθερίας έκφρασης, έμπνευσης και δημιουργίας, χρησιμοποιώντας για όρια τους απαράβατους κανόνες που έχουν τα παιχνίδια. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνω στην αγωγή της φωνής.

Έχω υπάρξει μέλος της Ορχήστρας Δωματίου της παιδικής σκηνής της Ε.Λ.Σ. στην ομάδα των Α ́ βιολιών, ως βοηθός κοντσερτίνου. Τέλος, από το 2006 είμαι τακτικό μέλος της Ε.Λ.Σ. και μόνιμο μέλος της Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών. Η σταδιοδρομία μου ως δασκάλα ξεκινάει από τα μαθητικά μου χρόνια στο Ωδείο Αθηνών, όπου είχα αρκετούς μαθητές στο βιολί (πρακτικό διδασκαλείο), με πολύ καλά αποτελέσματα.

Έκτοτε συνέχισα τη διδασκαλία, έχοντας διάφορους μαθητές και υπήρξα δασκάλα του δημοτικού ωδείου Αγ. Παρασκευής. Έχω συμμετάσχει στο πρόγραμμα ''Άγονη γραμμή γόνιμη" στις Κυκλάδες, όπου έκανα ομαδικά μαθήματα σε παιδιά, στο εργαστήρι βιολιού, στο Κουφονήσι. Επίσης διδάσκω στο δημοτικό σχολείο του Ελληνογερμανικού εκπαιδευτικού στα Βριλήσσια, το Athener Schule.

 

 

Η κα Φανή διδάσκει βιολί.