Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από οικογένεια μουσικών. Οι βασικές μουσικές σπουδές του αφορούν στη μονωδία, το πιάνο, το βιολί και το ηλεκτρικό μπάσο, ενώ οι ειδικές στην κλασσική κιθάρα, στη βυζαντινή μουσική, και στα ανώτερα θεωρητικά (δυτικο-)ευρωπαϊκής μουσικής.

Έχει λάβει το Πτυχίο Κιθάρας με καθηγητή τον κ. Δημ. Παπουτσόγλου, το Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής με καθηγητή τον πρωτοψάλτη και εκπαιδευτικό του Πειραματικού Μουσικού Σχολείου Παλλήνης κ. Γιώρ. Παπανικολάου, και το Πτυχίο Αρμονίας με καθηγητή τον αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αγ. Αναργύρων κ. Ν. Μάγκο.

Πραγματοποιεί πολιτιστικές εκδηλώσεις είτε ως συντελεστής (συνεργασία με το δήμο Ν.Ηρακλείου στα «Ηράκλεια» και τον Ι.Ν.Αγ.Τριάδος Ν. Ηρακλείου, Moscow International House of Music (Dom) στη Μόσχα, αίθουσα Capella στην Αγ. Πετρούπολη, Λυρική Σκηνή Αθηνών, Φ.Σ.Παρνασσός, Ένωσις Κωνσταντινουπολιτών, Θέατρο Πάτμου, Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς, Δημ. Θέατρο Χαλκίδος, Δημ. Θέατρο Κορίνθου, Αρχαία Κόρινθος, Ίδρυμα Ζήση Χαλανδρίου, αρχαιολογικοί χώροι Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Στοά Αττάλου), είτε ως διοργανωτής μουσικών σχημάτων (Δημοτικό Θέατρο Ν. Ηρακλείου, πολυχώρος Άγκυρα, Μουσείο Λαϊκών Οργάνων, Θέατρο Κολυμβητηρίου Ραφήνας), συνεργαζόμενος με διάφορους μουσικολόγους και καλλιτέχνες (Γρηγόρης Στάθης, Στέφανος Βασιλειάδης, Βασίλης Λέκκας κ.ά.).

Η μέθοδος διδασκαλίας που εφαρμόζει συνδυάζει τον παραδοσιακό εκπαιδευτικό τρόπο με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα της ψηφιακής και της αναλογικής τεχνολογίας, και είναι δοκιμασμένη επί σειρά ετών σε Μουσικά Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο της διδασκαλίας και της ουσιαστικής ενασχόλησης με τη μουσική, 1. προωθεί με κάθε τρόπο τους σπουδαστές να παίρνουν μέρος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και καλλιτεχνικά σχήματα και 2. οργανώνει εκδρομές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με ποικίλες δραστηριότητες (ορειβασία, ποδηλασία, εξερεύνηση σπηλαίου, ιππασία, canyoning κ.ά.), όπου οι βραδιές κλείνουν πάντα με αντίστοιχες συναυλίες. 

Παράλληλα συνεργάζεται με πολιτισμικούς φορείς για τη διδασκαλία και την καλλιέργεια της παραδοσιακής μουσικής (εκκλησιαστικής και δημώδους). Από το 1995 υπηρετεί ως ιεροψάλτης, συνεργαζόμενος με ενοριακούς και μοναστηριακούς Ι. Ναούς (Αττική, Κόρινθος, Ρόδος, Σάμος, Χίος, Ζάκυνθος, Λέσβος).

Υπήρξε μέλος της χορωδίας «Εργαστήρι Ψαλτικής» υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ. Θανάση Παϊβανά, μαθητή του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μ.τ.Χ.Ε. Θρασυβούλου Στανίτσα. Το μουσικό αυτό σχήμα ασχολείται αποκλειστικά με την πραγματοποίηση συναυλιών σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού, και με μια σειρά ηχογραφήσεων ψηφιακών δίσκων (CD’s), ενώ έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στο 20ό Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας (Ιούλιος 2002), όπου και της απενεμήθη το Ειδικό Βραβείο καλύτερης ελληνικής χορωδίας του Φεστιβάλ.

Είναι αριστούχος απόφοιτος (1η θέση και υπότροφος του Ι.Κ.Υ. σε όλα τα προβλεπόμενα έτη φοιτήσεως) του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) και πραγματοποίησε το δίπλωμα ειδικεύσεως (master) στην ίδια Σχολή, το οποίο όμως εγκατέλειψε για να ασχοληθεί πιο ουσιαστικά με τη μουσική διδασκαλία.

Έχει συμμετάσχει ως σύνεδρος σε Διεθνή, Πανευρωπαϊκά και Πανελλήνια Συνέδρια, Συμπόσια και Ημερίδες μουσικολογικού, μουσικοθεραπευτικού (music therapy – New York University), χορωδιακού, διαπολιτισμικού, θεολογικού, φιλοσοφικού, ιστορικού και φιλολογικού περιεχομένου στην Αθήνα (Ε.Κ.Π.Α., Ι.Μ.Ε., Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, Φ.Σ. Παρνασσός), στη Θεσσαλονίκη (Α.Π.Θ.), στην Πάτρα (Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών), στη Λειβαδιά (Συνεδριακό Κέντρο Ι.Μ.Θηβών και Λεβαδείας) και στην Κόρινθο (Π.Ε.Θ.).

 

Ο κος Νίκος διδάσκει κιθάρα και βυζαντινή μουσική.