Τεό Φοινίδης

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη και σπούδασα Κλασσικό πιάνο και Ανώτερα Θεωρητικά. Παράλληλα με τις κλασικές σπουδές αναπτύχθηκε και η αγάπη μου για την Jazz και την τέχνη του αυτοσχεδιασμού γενικότερα. Εμπλουτίζοντας το καλλιτεχνικό μου γνωστικό πεδίο αποκτώ δίπλωμα Jazz πιάνου με καθηγητές τους Γ. Σημαδόπουλο και Λ. Τζήμκα και εμφανίζομαι με διάφορα σύνολα και μουσικούς της jazz σε πλήθος μουσικών σκηνών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το 2004 συνεχίζω τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Tεχνών της Βιέννης σπουδάζοντας Σύγχρονη Σύνθεση με καθηγητές τους D. Schermann και D. Μüller-Siemens λαμβάνοντοντας τον τίτλο Master of Arts όπως επίσης και Ηλεκτροακουστική Σύνθεση με τους B. Liberda και V. Klien.

 Η δραστηριότητα του ως συνθέτης, ενορχηστρωτής και παραγωγός καλύπτει  ένα ευρύτατο φάσμα μουσικών ιδιωμάτων και επιρροών όπως Jazz, Contemporary, Classical, Electronic. Contemporary έργα του έχουν παιχτεί από τους: Webern Symphony Orchestra, την Belgrade Chamber Orchestra “LJUBICA MARIC”, την Haydn Orchestra Eisenstadt, το Trio Tritonus, το Triopolis Vienna κα.

Οι συνθέσεις και οι ενορχηστρώσεις του καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα μουσικών ιδιωμάτων και επιρροών όπως Jazz, Contemporary, Classical, Electronic. O πολυστυλιστικός του μουσικός πλούτος διαμορφώνει όχι μόνο το καλλιτεχνικό του ύφος αλλά και το παιδαγωγικό του έργο. Χαρακτηριστική είναι η σφαιρική αντίληψη της τέχνης ως σύνολο αποκαλύπτοντας τις ιδιαιτερότητες και τις ομοιότητες του κάθε μουσικού ρεύματος στο γενικό καλλιτεχνικό τοπίο.

 

 

Ο κος Τεό διδάσκει Ανώτερα Θεωρητικά, Σύνθεση, Σύγχρονο και Jazz πιάνο.