Τέτη Αϊβατζίδου

Μουσικοπαιδαγωγός, δασκάλα χορωδίας και καθηγήτρια πιάνου. Καλλιτεχνική και διοικητική Διευθύντρια στο Ωδείο Ριζοπούλου.

Προσεγγίζω τη μάθηση μέσα από τη μίμηση και το παιχνίδι για να αποκτήσουν οι μαθητές την ικανότητα συμμετοχής, δράσης, συνεργατικότητας και ελευθερίας έκφρασης. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνω στην αγωγή της φωνής.

Κάθε άνθρωπος είναι προικισμένος με το ρυθμό και τις βασικές φωνητικές ικανότητες. Με αυτή την αρχή αναζητώ τρόπους ώστε όλα τα παιδιά να συμμετέχουν στη δημιουργία, την πρακτική εφαρμογή όσων διδάσκονται και την ερμηνεία και σκηνική παρουσία. Έτσι σχεδίασα το πρόγρμμα μουσικής εκπαίδευσης «Ζω τη μουσική - Φτιάχνω τη δική μου όπερα» όπου όλοι οι σπουδαστές δημιουργούν μια ολοκληρωμένη όπερα από το μηδέν.

Έργα του προγράμματος αυτού έχουν παρουσιάστει σε Ελληνικά και Διεθνή Μουσικοπαιδαγωγικά συνέδρια με τη χορωδία Tettix (Τέττιξ = τζιτζίκι) σε τρεις ολοκληρωμένες όπερες: Η πριγκήπισσα Δυσκολούλα, Πετρόσουπα και Ο Μικρός Πρίγκηπας, δύο από τις οποίες έχουν ηχογραφηθεί σε CD.

Συνεργάζομαι με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ - Εργαστήριο Μουσικής, Γνωσιακών Επιστημών και Κοινότητας για τη δημιουργία παιδικών-κοινοτικών χορωδιών σε δημοτικά σχολεία, όπου καλούνται όλα τα παιδιά να συμμετάσχουν, χωρίς ακροάσεις και διακρίσεις. Συνεργάστηκα με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για το Εθνικό Θέατρο, το TEDxΑcademy, το El Sistema Greece κ.ά. φορείς.

Δημιουργώ και παρουσιάζω μουσικά εκπαιδευτικά προγράμματα για φορείς όπως: Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Πού πήγαν τα ρούχα του Αϊ-Βασίλη; με στόχο μέσα από το παιχνίδι να γνωρίσουν την ελληνική μουσική παράδοση και τα έθιμα του Δωδεκαημέρου, Φιλοδασική Ένωση Αθηνών: «Χελιδονίσματα», τον ερχομό της Άνοιξης, παιχνίδια και παραδόσεις που κινδυνεύουν να χαθούν κ. ά. Είμαι μέλος της Ε.Ε.Μ.Ε. και της International Society of Music Education (ISME).

 

 

Η κα Τέτη διδάσκει πιάνο, καθοδηγεί τα τμήματα μουσικής αγωγής και χορωδίας,
καθώς και την προετοιμασία στα μουσικά σχολεία.