Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στην Καλαμάτα. Σπούδασα στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης. Πήρα Δίπλωμα Βιολοντσέλου με καθηγητή τον Νικόλα Καβάκο και στη συνέχεια μελέτησα συστηματικά με καθηγητή τον Δημήτρη Γούζιο.

Έχω παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια βιολοντσέλου με τους Δ. Πάτρα, R. Ripo, Μ.S.Cyr, Δ. Γούζιο, L. Winland, Α. Descharmes και Χ. Κανέττη, μουσικής δωματίου με τους Χ. Κανέττη, Α. Λιακάκη, Σ. Παπάνα, Σ. Θωμόπουλο και μουσικής μπαρόκ με τον S. Schmeddes.

Έχω διατελέσει επί σειρά ετών κορυφαία στην Αθηναϊκή Ορχήστρα Νέων (ΑΣΟΝ).

 Επίσης υπήρξα συγκορυφαία στην ορχήστρα Μ.S.O. (2015). Συμπράττω ως   έκτακτο μέλος με την ορχήστρα δωματίου του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Ασονιέτα, την Παλαιστινιακή Ορχήστρα Νέων (P.Y.O), την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ και την Καμεράτα.

Επίσης είμαι μέλος της Baroque Project Orchestra.

Συμμετείχα σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου στην Αθήνα και στην περιφέρεια, έχω παίξει, ζωντανά ή ηχογραφημένα για παραστάσεις χορού, θεάτρου, μιούζικαλ και κινηματογράφου.

Αγαπώ τη διδασκαλία και διδάσκω σε παιδιά κι ενήλικες σε Ωδεία της Αθήνας ενώ είμαι μέλος του κουαρτέτου εγχόρδων της ΑΣΟΝ, το οποίο οργανώνει εκπαιδευτικές δράσεις σε σχολεία της Αττικής, αλλά και της περιφέρειας.

 

 

Η κα Βαρβάρα διδάσκει Βιολοντσέλο και Μουσική Δωματίου.