Βαρβάρα Τσότρα

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στην Καλαμάτα. Σπούδασα Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ. Φοίτησα στο Ωδείο Ορφείο από όπου πήρα Δίπλωμα Βιολοντσέλου με Άριστα με καθηγητή τον Νικόλα Καβάκο και στη συνέχεια μελέτησα συστηματικά κοντά στον Δημήτρη Γούζιο. Ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές με Άριστα στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ στο πρόγραμμα ''Ιστορία, Θεωρία, Σύνθεση και Ερμηνεία της Έντεχνης Μουσικής'' στην ειδίκευση ''Κουαρτέτο Εγχόρδων'' με καθηγητή τον Γεώργιο Δεμερτζή. Έχω παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια βιολοντσέλου με τους Δ. Πάτρα, R. Ripo, Μ.S.Cyr, L. Winland, Α. Descharmes, καθώς και σεμινάρια μουσικής δωματίου με τους Χ. Κανέττη, Α. Λιακάκη, Σ. Παπάνα, Σ. Θωμόπουλο και μουσικής μπαρόκ με τον S. Schmeddes.

Έχω διατελέσει επί σειρά ετών κορυφαία στην Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΑΣΟΝ).

Επίσης υπήρξα συγκορυφαία στην ορχήστρα Μ.S.O. (2015) και μέλος της Baroque Project Orchestra.Έχω συμπράξει με την ορχήστρα δωματίου του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, την Ασονιέτα, την Παλαιστινιακή Ορχήστρα Νέων (P.Y.O),την Camerata Europaea Youth, την Συμφωνική Ορχήστρα Καλαμάτας, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και την Καμεράτα.

Έχω λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου, ενώ έχω παίξει, ζωντανά ή ηχογραφημένα για παραστάσεις χορού, θεάτρου, μιούζικαλ, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Ως μέλος του κουαρτέτου εγχόρδων της ΑΣΟΝ πραγματοποίησα εκπαιδευτικές δράσεις σε σχολεία της Αττικής, αλλά και της περιφέρειας. Αγαπώ τη διδασκαλία του Βιολοντσέλου και της Μουσικής Δωματίου και δραστηριοποιούμαι ως εκπαιδευτικός σε Ωδεία της Αθήνας.

 

 

Η κα Βαρβάρα διδάσκει Βιολοντσέλο και Μουσική Δωματίου.