Ζωή Προκοπίου

Γεννήθηκα στην Αθήνα και είμαι απόφοιτη του Πειραματικού Μουσικού σχολείου Παλλήνης.

Σπούδασα βιολί στην τάξη του Σωκράτη Σταθουλόπουλου από όπου αποφοίτησα με άριστα παμψηφεί. Σπούδασα επίσης ανώτερα θεωρητικά στην τάξη του Κωνσταντίνου Ευαγγελάτου και έλαβα πτυχίο Ειδικού Αρμονίας επίσης με άριστα παμψηφεί.

Παρακολούθησα μαθήματα βιολιού με τον Νίκο Μάνδηλα, τον Λαέρτη Κοκολάνη και τον Δημήτρη Γάσια, σεμινάρια παραδοσιακού βιολιού με τον Γιάννη Ζευγώλη και masterclass κλασικού βιολιού με την Amalie Kjaedgaard Kristensen.

Έχω διακριθεί λαμβάνοντας το 2ο βραβείο στην κατηγορία Καλύτερης Ερμηνείας Δημοτικού Τραγούδι για νέους έως 18 ετών όπως επίσης και στον 41ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής.

Eίμαι μόνιμο μέλος της ορχήστρας εγχόρδων De Profundis Ensemble ενώ έχω συμμετάσχει σε συμφωνικές ορχήστρες νέων με εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, El Sistema Greece). Δραστηριοποιούμαι επίσης και στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής με ποικίλα φωνητικά και μουσικά σχήματα (Bracera, Terra Voce) και έχω κάνει συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως: Μαρία Φαραντούρη, Καίτη Κουλλιά, Αγγελική Τουμπανάκη, Encardia κ.ά. Συμμετέχω επίσης σε ποικίλες δισκογραφικές δουλειές.

Αγαπώ τη διδασκαλία και διδάσκω σε σχολεία και ωδεία.

  

Η κα Ζωή διδάσκει βιολί