Μαγειρεύοντας ...Πετρόσουπα

Έναν παραδοσιακό μύθο για την προσφορά και τη συντροφικότητα, την Πετρόσουπα, διασκεύασαν σε όπερα οι μαθητές του Ωδείου Ριζοπούλου που συμμετέχουν στο μουσικό σχήμα - χορωδία Τέττιξ,    παντρεύοντας το λόγο με τη μουσική. Την ολοκληρωμένη παράσταση, σε μουσική διδασκαλία Τέτης Αϊβατζίδου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη, παρουσίασαν στο 30ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ISME), το 2012 και σε μια σειρά από εκδηλώσεις στην Αθήνα, το 2013.
 
Η όπερα «Πετρόσουπα», την οποία δημιούργησαν παιδιά και έφηβοι -μαθητές του Ωδείου Ριζοπούλου που συμμετέχουν στη χορωδία Τέττιξ, με πρωτοβουλία της δασκάλας τους, μουσικοπαιδαγωγού Τέτης Αϊβατζίδου και με τη φροντίδα του σκηνοθέτη Δημήτρη Δεγαΐτη- φιλοξενήθηκε για τέσσερις παραστάσεις φέτος, το 2013, στο Αμφιθέατρο του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι και σε μια σειρά από εκδηλώσεις.                                                                 
Η «Πετρόσουπα» είναι ένα παραδοσιακό παραμύθι της Ανατολής για τις αξίες της προσφοράς, της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας. Τα παιδιά διασκεύασαν το παραμύθι σε όπερα, παντρεύοντας το λόγο και τη μουσική, κάνοντας τη σύνθεση, την ενορχήστρωση, γράφοντας τις παρτιτούρες, κλπ, σε ένα εκπαιδευτικό σχέδιο με στόχο να εφαρμόσουν τη θεωρία στην πράξη.  Όλοι οι συντελεστές, και μαζί γονείς και φίλοι, εργάστηκαν εθελοντικά, προσφέροντας ο καθένας κάτι από την εμπειρία, τις γνώσεις, το χρόνο, το ταλέντο του, για να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη παράσταση, διάρκειας περίπου μιας ώρας. 
Τη μουσική μας παράσταση αγκάλιασαν μικροί και μεγάλοι θεατές, απολαμβάνοντας τις γεύσεις της αγάπης, της αλληλοϋποστήριξης, της προσφοράς και της χαράς.  
Το καλλιτεχνικό σχήμα - χορωδία «Τέττιξ» αποτελείται από σπουδαστές μουσικής, ηλικίας από 7 έως 27 ετών, από το Ωδείο Ριζοπούλου, που δεν διακρίνονται σε ταλαντούχους ή μη. Η «Πετρόσουπα» από τη χορωδία «Τέττιξ» παρουσιάστηκε στο 30ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ISME - International Society for Music Education), στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, τον Ιούλιο του  2012.Τον Δεκέμβριο του 2012 παρουσιάστηκε στο 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Λόγου, Έκφρασης και Δημιουργίας και αρχές του 2013 στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης, ΕΔΟΕΑΠ, σε μια γιορτή για τα παιδιά και την αλληλεγγύη.
Επικοινωνήστε με τη χορωδία Τέττιξ στο facebook