Ο φωνητικός κύκλος είναι μια ομάδα ανθρώπων που παίζουν μουσική έχοντας ως μοναδικό όργανο την φωνή. Είναι μια απόλυτα συνειδητή μουσική προσπάθεια για την εξερεύνηση της φωνής, ως όργανο αυτόνομο με αυτοσχεδιαστικές και ερμηνευτικές δυνατότητες, πέρα από την απλή μελωδική εκφορά του λόγου. Όλες οι φωνές ενώνονται με βάση τον στιγμιαίο αυτοσχεδιασμό, την έκφραση του προσωπικού ήχου, την ένωση σε έναν ομαδικό ήχο, με στόχο τη γνώση, τη διασκέδαση και τη δημιουργία!
Δεν χρειάζεται καμία ειδική μουσική γνώση ή φωνητική δεξιοτεχνία. Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη για παιχνίδι, ανοιχτά αυτιά και "διάπλατη" καρδιά.

Μια συνάντηση την εβδομάδα με υπεύθυνη την Αγγελική Τουμπανάκη.
To τμήμα είναι ανενεργό 

Το Ωδείο μας

Ένα Ωδείο, όπου σε κάθε παιδί επιτρέπεται να μάθει μουσική, ακόμα κι αν δεν έχει τον στόχο να γίνει επαγγελματίας μουσικός. Όραμά του είναι οι μαθητές-μουσικοί να μοιράζονται έναν κοινό στόχο, να συναντιούνται, να μιλούν, να συνδέονται φιλικά, να πειραματίζονται δημιουργικά. Η μουσική διδάσκεται ως εμπειρία ζωής, άρρηκτα δεμένη με την καθημερινότητα, ως εργαλείο έκφρασης, σχέσης, κοινωνικής δράσης και προσφοράς μέσα σε ένα κλίμα με έμφαση στις ανθρώπινες σχέσεις και οδηγό τη συνεργασία ανάμεσα σε μαθητές, γονείς και δασκάλους. Δάσκαλοι στο Ωδείο είναι άνθρωποι με προσωπική δέσμευση απέναντι στη μουσική εκπαίδευση, οι οποίοι έχουν ολοκληρωμένες σπουδές μουσικής, ειδίκευση στο αντικείμενό τους και αγάπη για τη διδασκαλία της μουσικής. 

Στεγάζεται στην οδό Κ. Ωραιοπούλου 29, στο Ηράκλειο Αττικής, σε ιδιόκτητο διώροφο κτίριο.

Είναι αναγνωρισμένο από το Κράτος και παρέχει στους αποφοίτους του αναγνωρισμένα πτυχία και διπλώματα. (Ιδρ. Απόφ. 33147/1298/31-7-1992 Φ.Ε.Κ. 537/Β/26-8-1992 Δήμος Ν. Ηρακλείου: 556/13-2-2017 ΦΕΚ 639/Β/1-3-2017)