Οι μαθητές δημιουργούν, συνθέτουν και παρουσιάζουν μια ολοκληρωμένη όπερα. 
Στο πλαίσιο του μουσικού εκπαιδευτικού προγράμματος «Ζω τη μουσική, φτιάχνω τη δική μου όπερα», οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αναλάβουν εξ ολοκλήρου τη δημιουργία, τη σύνθεση μελωδιών και  την παρουσίαση του έργου «Ο Μικρός Πρίγκηπας» του Αντουάν ντε Σαντ Εξυπερύ, σε μια ολοκληρωμένη όπερα, την οποία καλούνται να παρουσιάσουν στο κοινό.
Οι σπουδαστές συνέθεσαν τις μελωδίες, έγραψαν το λιμπρέτο, ανέλαβαν την ενορχήστρωση και θα παρουσιάσουν την ολοκληρωμένη όπερα που δημιούργησαν στο 7ο Συνέδριο της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ΕΕΜΕ) στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου και, πριν από αυτό, στην Αθήνα, σε δύο παραστάσεις ανοιχτές στο κοινό, στο θέατρο Αργώ (στο Μεταξουργείο).
Στη Θεσσαλονίκη:
Σάββατο 28 Νοεμβρίου, ώρα 21:00
Στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΕΜΕ, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 
Στην Αθήνα:
Κυριακή 15 Νοεμβρίου ώρα: 15:00 & Κυριακή 22 Νοεμβρίου ώρα: 15:00
στο Θέατρο Αργώ (Ελευσινίων 15, δίπλα στο Μετρό Μεταξουργείο)
Εισιτήρια για τις παραστάσεις στην Αθήνα προπωλούνται από τη γραμματεία του Ωδείου, στην τιμή των 10 ευρώ/άτομο, και στο ταμείο του Θεάτρου «Αργώ», τις ημέρες των παραστάσεων, στην τιμή των 12 ευρώ/άτομο.
Στο μουσικό σύνολο «Τέττιξ» συμμετέχουν όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά, πολλών και διαφορετικών ηλικιών και επιπέδων, χωρίς να διαχωρίζονται σε ταλαντούχα και μη. Το μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζω τη μουσική, φτιάχνω τη δική μου όπερα», εστιάζει στην όπερα, σε ένα μουσικό είδος με μεγάλη δυσκολία και ειδικές απαιτήσεις. Οι μαθητές αναλαμβάνουν εξ’ ολοκλήρου την υλοποίηση του κάθε έργου: συνθέτουν μελωδίες, γράφουν το λιμπρέτο, το εναρμονίζουν, μαθαίνουν να το τραγουδούν (χορωδία, άριες & ρετσιτατίβο), δημιουργούν το μουσικό σύνολο και παρουσιάζουν το έργο τους στη σκηνή ως μουσικοί και εκτελεστές! Με τον τρόπο αυτό η μάθηση είναι πολύπλευρη και ολιστική. 
Έτσι, και αυτή τη φορά, οι μαθητές ανέλαβαν εξ ολοκλήρου τη δημιουργία, τη σύνθεση μελωδιών και  την παρουσίαση του έργου «Ο Μικρός Πρίγκηπας» του Αντουάν ντε Σαντ Εξυπερύ, σε μια ολοκληρωμένη όπερα, και είναι έτοιμοι να την παρουσιάσουν στο κοινό. Η ομάδα Tettix θα παρουσιάσει τη δουλειά της στο 7ο Συνέδριο της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ΕΕΜΕ) στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου και, πριν από αυτό, στην Αθήνα, σε δύο παραστάσεις ανοιχτές για το κοινό (Κυριακή 15 και Κυριακή 22 Νοεμβρίου, ώρα 15:00), στο θέατρο Αργώ, στο Μεταξουργείο.
Στο όλο εγχείρημα οι σπουδαστές μουσικής είχαν την ευκαιρία να ερευνήσουν τη μουσική και το θέατρο, με φρεσκάδα και δημιουργικότητα, μελετώντας με σεβασμό το έργο του Εξυπερύ. Δημιούργησαν τη δική τους μουσική πρόταση, την όπερα «Ο Μικρός Πρίγκηπας», με πολύ αγάπη, με πολύ ομαδική και συνεργατική δουλειά, με πολύ προσωπική και εθελοντική εργασία.
Δυο λόγια για τη δράση:
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο σχολικές περιόδους. Στο πρώτο, οι συμμετέχοντες δούλεψαν επάνω στην κατανόηση κειμένου, τη σύνθεση μελωδιών και τη δημιουργία έμμετρου λόγου (libreto). Τη δεύτερη εκπαιδευτική περίοδο ολοκληρώθηκε η ενορχήστρωση και η γραφή παρτιτούρας, η διδασκαλία μουσικής και σκηνικής δράσης, η σκηνογραφία, το στήσιμο και η παρουσίαση της παράστασης. 
Η ιδέα, η μουσική καθοδήγηση, η διδασκαλία και ο συντονισμός του προγράμματος είναι της Τέτης Αϊβατζίδου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Δεγαΐτης.
Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες και έχει διάρκεια περίπου 1 ώρας.
Μουσική διδασκαλία - παραγωγή: Τέτη Αϊβατζίδου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης
Μελωδίες - Λιμπρέτο: Tettix music group
Εναρμόνιση - ενορχήστρωση: Γιώργος Συνοδινός (σπουδαστής τμήματος ανωτέρων θεωρητικών)
Σκηνικά: Σπύρος Κακάβας, Ελένη Κλωνιζάκη
Μετάφραση στα αγγλικά: Νατάσσα Μάντεση
Διανομή: Aεροπόρος (μικρός): Δανάη Παιδάκη, Ευφροσύνη Κακάβα ● Aεροπόρος: Ορφέας Λιαπάτης ● Μικρός Πρίγκηπας: Τάσος Βέμμος, Χρύσα Γριβέα ● Τούρκος Αστρονόμος: Γιώργος Συνοδινός ● Βασιλιάς: Δανάη Πατσαρούχα, Ευγενία Μπουλούζου ● Ματαιόδοξος: Iωάννα Χατζάτογλου, Αλεξάνδρα Καμπύλη ● Μπεκρής: Αναστασία Κακάβα, Γεωργία Τυμπανάρη ● Επιχειρηματίας: Κατερίνα Αναστασίου, Κατερίνα Τσώλου, Άγγελος Μουστάκης ● Λουλούδι: Κατερίνα Σαμαρά, Πηγή Καραβοκύρη ● Φίδι: Βασιλική Μπουλούζου, Κατερίνα Αναστασίου ● Αλεπού: Ιωάννα-Μαρία Βέμμου
Οργανικό σύνολο: Στεφανία Δερμιτζάκη, φλάουτο ● Αθηνά Κουκή, κανονάκι ● Χριστίνα Στεφάνου, βιολί ● Σίσυ Μπαρακάρη, τσέλο ● Δημήτρης Χρυσικός, πιάνο.
Χορωδοί - αφηγήσεις: Άγγελος Μουστάκης, Αλεξάνδρα Καμπύλη, Αναστασία Κακάβα, Αφροδίτη Βιδάλη, Βασιλική Μπουλούζου, Γεωργία Τυμπανάρη, Γιώργος Συνοδινός, Δανάη Παιδάκη, Δανάη Πατσαρούχα, Ερασμία Κόγια, Ευγενία Μπουλούζου, Ευφροσύνη Κακάβα, Ιλεάννα Βιδάλη, Ιωάννα-Μαρία Βέμμου, Iωάννα Χατζάτογλου, Κατερίνα Αναστασίου, Κατερίνα Καλογεροπούλου, Κατερίνα Σαμαρά, Κατερίνα Τσώλου, Μάιρα Κωτσιοπούλου, Μικαέλα Λύτρα, Ορφέας Λιαπάτης, Παναγιώτης Μπαλτάς, Πηγή Καραβοκύρη, Στέλλα Γεωργιάδη, Τάσος Βέμμος, Φαίδρα Μπελοσίνωφ, Χρύσα Γριβέα.
Διαβάστε τι Είπαν για τον Μικρό μας Πρίγκηπα
Βρείτε το Tettix music group στο Facebook
To event στο Facebook για το Θέατρο Αργώ, στο Μεταξουργείο.
To event στο Facebook για το 7ο συνέδριο της ΕΕΜΕ, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.